Gymnastik på Efterskole



Brugernavn:

Password:


Opret profil?
Gå til forsidenGymForumVideoBillederMusikinspirationKontakt NetGymnastLinksOm NetGymnast - FAQ


Søgefunktion
Avanceret søgning

GymForum - nye fora
29/07-2022 kl. 14:05:51
💃🕺Søger en me
16/06-2020 kl. 18:12:17
ROTATION - SPREDTE VS SAMLEDE
21/03-2020 kl. 09:42:49
Covid-19 Gymnastikvideoer
15/12-2017 kl. 16:46:35
Privat instruktør til mølle-f
24/10-2017 kl. 00:27:45
Sælges: Glasfiberbane
23/08-2017 kl. 13:35:28
Købes: PE-bane (hård)
19/04-2017 kl. 19:32:40
Hvordan finder jeg ud af hvil
12/01-2017 kl. 16:35:36
Anbefaling af knæbind
05/12-2016 kl. 10:18:14
Job opslag. Erfaren spring-hj
19/11-2016 kl. 17:29:21
Privat instruktør til flik fl

GymForum - nye indlæg
29/07-2022 kl. 14:05:51
💃🕺Søger en me
Jeg står og mangler en træner til et springhold, piger 10-12 år i Kbh,...

11/07-2022 kl. 09:43:07
Gammel Stortramp
Hej. Jeg er interesseret. Sælger du stadig denne vare? Jeg havde...

04/07-2022 kl. 16:50:43
Brugte vogne til KG-bræt søge
hov jeg mener www.lejflyttebiler.dk beklager...

04/07-2022 kl. 14:23:10
Gymnastik tøj i ikke bruger?
Hov det rigtige link er her. www.mirteldesign.dk/kategori/klinikto...

15/06-2022 kl. 16:31:13
Gymnastik tøj i ikke bruger?
jeg kan se det er en gammel tråd, men jeg står faktisk inde med en mas...




Varm debat



Online brugere: 0




Kategori: Stævne og konkurrence / Spring/Rytme


Foruroligende statistik
Foruroligende statistisk

Efter at have overværet DM kval i weekenden, sidder jeg tilbage med en dårlig smag i munden.
Jeg snakkede med torvholderen for 1. hjælperne efter dame+mix konkurrence, og de havde haft travlt. Han ville skyde på, at de have haft omkring 30 akutte skader under konkurrence/prøvetid. LANGT størstedelen af disse var skader var piger, og de primære skader var i fodled/ankler.
Jeg har skrevet til 1-hjælps foreningen for at få de korrekte data ang skader.

Jeg mener dette tal er forfærdeligt højt, og der må sidde nogle trænere med dårlig smag i munden efter weekenden konkurrence.

For enten presses pigerne til at spring sping de ikke er teknisk klar til, hvilket medfører forkert belastning af ankel/knæ, hvilket kan give skader.
Eller også er den fysiske træning ikke på højde med de krav der stilles til styrke under udførelse/landing af store og krævende spring.

Speciel styrken i ben virker ikke til at være tilstrækkelig. Jeg observerede utroligt mange "kissing knees” hos piger under langinger, hvilket indikere at m. quadriceps(specielt VMO delen) ikke er stærkt nok til at styre knæet i dets korrekte bevægebane under en så ekstrem belastning som en landing.

Mit råd vil være et markant større fokus på styrketræning af specielt UE, så denne statistik kan mindske til næste konkurrence.
Hvis der er nogen der gerne vil have hjælp til at udarbejde et træningsprogram, specifikt målrettet styrke i ben hos gymnaster, så stiller jeg gerne min “ekspertise” til rådighed.

Jeg håber trænere / udøvere / forbund vil deltage i debatten omkring dette emne, da jeg mener denne statistik er total uacceptabel.

Venlig hilsen
René Duus
fysioterapeut studerende på 3. år
 Bruger: reneduus   

Tidspunkt: 30/03-2014 Kl. 23:09:59 


Hej René
Meget relevant indlæg - umiddelbart intet nyt
!
Det nye er at damelandsholdstrænerne Dorte Jensen ( dcj@dgf.dk) og Helge Fisker ( hf@dgf.dk) i arbejdet med truppen til EM 2014 for alvor er begyndt at sætte fokus på udfordringerne omkring skadesforebyggelse og styrketræning.

Er sikker på at både Dorthe og Helge tager imod konstruktive tiltag.

Vh
Lars
 Bruger: cirkusborly   

Tidspunkt: 31/03-2014 Kl. 09:21:05 


Hej Lars.
Nej, desværre er der intet nyt i, at skadesfrekvensen er alarmerende høj inden for kvindelig springgymnastik.

Men derfor burde der virkelig også sættes massivt ind med skadesforebyggende træning, samt andre tiltag for at nedbringe mængden af skader.
Jeg er meget positiv overfor, at de nytilkommende landstrænere har fokus på dette område. Det er vel i alles interesse, at nedbringe skadesantallet, både fra trænerens side, men virkelig også for publikums side. Det var ikke en rar konkurrence at overvære.

Men hvad med de resterende 95% af kvindelige springgymnaster?
Hvor mange hold træner systematisk styrketræning for at forbedre pigernes styrke? Her tæller et styrkemodul i en opvarmningssekvens ikke med, da dette ikke kan forsvares som styrketræning, men mere som en opvarmende del?

Vh René

 Bruger: reneduus   

Tidspunkt: 31/03-2014 Kl. 10:02:25 


Intet nyt!!! Vil måske mene at det er første gang jeg har set en statistik der er så voldsom. Dette er ikke bare en tilfældighed men må være funderet i problemstillinger der bør afhjælpes. Har på vegne af gymnasterne det rigtig skidt med at det er kommet så langt og håber at trænerene vil overveje hvad det er på spil. Fedt at Rene sætter fokus på denne problematik men jeg synes det er vigtigt at alle faktorer kommer frem. Der er jo ingen tvivl om at styrken har stor betydning for hvad der er muligt, men det er frygteligt ensidigt kun at fokusere på dette.

Først og fremmest er det vigtigt at få placeret et ansvar i denne problematik. Selvfølgelig har gymnasten et ansvar. Gymnasten skal selvfølgelig kunne fortælle træneren at man er klar og kan sine ting. Men udgangspunktet for det hele er træneren. Gymnastens fundament er bygget op gennem trænerens indsigt i de tekniske og fysisk udfordringer der er forbundet med udførelse af de spring som de ser muligt. Så, gymnasterne er ikke bedre end træneres potentiale!!! Når jeg kigger på personer der har deltaget i spring sikkerhedskurser 2 og 3 så er det skræmmende få fra de bedste hold der har deltaget. Jeg gad godt vide hvad det er der gør at de ikke søger ny viden og inspiration til at kunne hjælpe deres gymnaster. Der er teoretisk viden at hente i forhold til hvad der skal til for at lande sikkert og godt.

En landing efter et spring er en motorisk øvelse der skal øves og læres på samme måde som bevægelserne i luften. Spring graven har givet gymnastikken en masse spændende vilde bevægelser i luften men den har også bevirket at gymnasterne ikke kan deres landing. Men vi laver prøve konkurrence ugen før….at lære at lande kræver tid og tålmodighed. Og ikke bare at hoppe ned fra pegasus med en baglænssalto. Det er kun let fysisk træning. Sæt nedspringsmåtten og trampolinen op og lad dem spring mindre spring til flad, og land! Byg det op langsomt. Men gør det hver uge og ikke lige op til konkurrencerne. Land, land og land så bliver du god til det.

Så til den famøse trampolin. Trampolinen er hele udgangspunktet for at kunne springe. Det er den der giver gymnasten tid til at lave sit spring i luften. Tid til at lave springet og tid til at udføre en landing. Hvis der kun er tid til bevægelsen så bliver der landet på strakte knæ og evt uden at det er færdigt. Forskellen på piger og drenge er selvfølgelig vægt, potentialet for at løbe stærkt og styrke. For at få en stor spring højde skal der hamres noget energi ned i fejrene og det kommer fra tilløb og kroppens masse. Når man påvirker trampolinen så er det vigtigt at man er stærk nok i baglår, baller og nederste ryg. Det hele skal ses i sammenhæng med trampolinen og jo flere fjedre der er i trampolinen jo mere energi skal der bruges for at den kan arbejde på gymnasten. Så en vigtig faktor er faktisk at kigge på om man har valgt den rigtige trampolin. De fleste pige hold vælger den samme som herrerne…..gad godt vide hvor mange holde der har prøvet at spring i 36 eller måske endda 32 fjedre??? Husk man kan ikke bare skifte trampolinen ud og så bliver det bare bedre. Det kræver tid og ændring i de motoriske bevægelser gymnasten har tilegnet. Det tager tid og tålmodighed, men væsentligt er at give gymnasten mere tid i luften så der er tid til at lande.

Så til pigerne!! Alle piger er født med valgus knæ der gør de automatisk er disponible for korsbåndsskader. Landinger på strakte knæ er typisk der hvor pigerne har problemer. Noget kan afhjælpes med styrke men det kan også forbedres med landinger hvor der tages fra i både knæ og hofte. Jeg ved der i reglementet er angivet at man skal lande med strakt hofte. Man kan ikke lande med strakt hofte og have bøjede knæ. Det er en anatomisk begrænsning. Ærgeligt med reglementet. Det er ikke specielt hensigtsmæssig når anatomien faktisk er bedre stillet med en bøjning i knæ og hofte.

Så til det ydre pres!! Dette er nok mere en spørgsmål. Vi ved vi er Island og svenskerne underlegne i forhold til sværhedsgraden i springene (pigerne…). Men er vi i gang med at forcere en udviklingen pigerne ikke er klar til?

Så mit sidste punkt…..et tabu emne og jeg ved jeg får hug for det. Men når man lander så er ens vægt afgørende for den energi der skal absorberes. Jo lavere vægt jo mindre muskel kraft skal der bruges. Jeg er ikke fortaler for vægt kontrol men tager vi de biomekaniske øjne på udfordringen så er den klar og tydelig. Fedt fri masse er vejen frem for både drenge og piger.

Huske styrke er ikke hele vejen….det er det som svenskerne har prøvet i mange år. Mere fart højere styrke. Vi bør være klogere og vide at viden, teknik og kloge valg er vejen frem til sikre spring og masser af guldmedaljer.
 Bruger: jcb   

Tidspunkt: 01/04-2014 Kl. 09:40:18 


Hej Jan..

Jeg kan kun kommentere ud fra hvad jeg observerede til weekendens konkurrence, samt gøre brug af min faglige viden og erfaring indenfor gymnastikkens verden.

Er helt enig, at ansvaret ligger hos træneren. Der er hans/hends ansvar, at de spring der bliver bliver forsvarligt og sikker udført, både set gennem et teknisk perspektiv og et fysisk perspektiv - derudover er den psykiske del meget relevant at se på, når vi snakker piger(OBS: grov generalisering).

Jeg mener der er noget grundlæggende galt med sæsonplanlægningen set overordnet over et år. At se en tykmåtte bag en trampolin er næsten utopi, før efter juleferie.
Som du skriver, er en landing en motorisk øvelse, der sætter meget store krav til gymnastens styrke, koordination, samt tekniske udførsel af springet, og det mestres kun ved gentagelser - MANGE gentagelser.
Få nu smidt den tykmåtte ind allerede fra start, og lær gymnasterne at lande på den, så kan den psykiske barriere også blive nedbrudt.

Om alle piger er født med valgusstilling i knæ, må jeg stille stort spørgsmålstegn ved.
Der ses ofte valgusstilling hos unge piger, der lige er kommet ud af vækstspurten, men dette er ikke en medfødt stilling, men en fysisk konsekvens af manglende styring og styrke over specielt knæ.

Jeg ser piger der presses til at lave spring, de ikke er klar til. Dobbelt skruer, der på ingen måde er teknisk klar, så springet ikke er færdigt inden de lander på tykmåtten, så den vertikale rotation fortsætter gennem knæ/fodled når tykmåtten rammen
Dobbelt baglæns saltoer i hoftebøjet position med landinger på total overstrakte knæ, uden den mindste form for overskud, eller stødabsorbering gennem muskulaturen.

Er enig i, at øget styrke i UE langt fra vil løse problematikken, men det er et sted at starte.
Rom bæev desværre ikke bygget på én dag, men vi skal starte et sted..
Og vi skal starte nu...!!!!!


Jeg har fået lov til, gennem DGF, at stille flere kameraer op til 2. runde DM, rundt omkring bane/landingsfelt, så disciplinerne kan filmes fra mange forskellige vinkler i god kvalitet.

Disse film vil blive klippes sammen med stor fokus på forskellig teknisk udførelse af spring, absorbering af landinger samt positioner i luften under spring.

 Bruger: reneduus   

Tidspunkt: 01/04-2014 Kl. 11:01:33 


Enig at vi skal starte nu. Først og mest effektive skridt kunne være at sænke sværheden :-) Det tager tid at opbygge styrke og det skal være i kombination med en motorisk ændring for selve landingen hvis det skal give mening.

Dejligt at man også kan se at det betyder noget for karakterene at der bliver landet rigtigt. Vil gerne sende en stor ros til de folk der har fået gennemført disse ændringer i reglementet. Det virker!!!!! Det kan ikke betale sige bare at skrue op. Et spring kan ændre om du er først eller sidst.

I forhold til Valgus knæ så kommer det jo af at kvinder generelt har brede hofte. Og undskyld piger men sådan er det :-) I skal føde børn og det er ikke sjovt hvis der ikke er plads. Måske en generalisering jeg fik lavet, men hvis der er interesse så er her en lidt populær side om problemet

http://bretcontreras.com/knee-valgus-valgus-collapse-glute-medius-strengthening-band-hip-abduction-exercises-and-ankle-dorsiflexion-drills/

Ved det er på engelsk men den giver et godt indblik i problemstillingen.

Jeg har haft 2 super dygtige piger (begge fra Bolbro) der har lavet et bachelor projekt på SDU omkring problemerne med landingerne for piger. Hvis det kunne have interesse så er jeg sikker på de gerne vil dele ud af deres viden. Kigger man på hvor pigerne har været i mange år og hvordan det er gået til konkurrencen så er det måske et vink med en vognstang til at kigge lidt på udfordringerne.
 Bruger: jcb   

Tidspunkt: 01/04-2014 Kl. 11:51:18 


enig enig i for mange skader.

rigtigt fint du tager initiativ Rene, og du kommer med en vigtig pointe i forhold til VMO.

men sådan at ligge gymnaster i kasser det kan man ikke. Det giver sig selv at UE er ret centralt. Men det er jo individuelt for hver gymnast hvor problemmet er.

Core stabilitet kunne lige så godt være hovedproblemet.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16148357
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15179160/

og hvis man snakker UE, vil gluteus medius, peroneuerne absolut være central i forhold til landningen, ligesom VMO selvfølgelig også er det i forhold i knæ stabilisering, patella sporing osv.

der er jo så meget man kan træne, der ligger jo også en masse sensorisk. selvfølgelig skal de have mere træning, men jeg synes man skal kigge på pigens kapacitet i forhold til de krav der bliver stillet, og at det derfor er trænerens opgave at vurdere om pigen kan udføre det spring. så må man geare ned hvis man ikke kan stå for presset.
og når man så skal træne, så kig på den enkelte gymnast.

dette er bare andre foreslag i forhold til træningen/håndtering af disse problemer :)
 Bruger: gymnasten1   

Tidspunkt: 01/04-2014 Kl. 13:19:52 



VMO, Glut med, core muskulatur, tib ant/post, hasemuskulatur, jeg kunne blive ved. Og studier er der nok af, der alle har deres vinkel på problematikken. :)
Der ligger mange studier omkring ACL skader + valgus problematikker hod kvindelige atleter i de videnskabelige databaser. Om det er neuromuskulær træning, tung styrketræning eller andet der skal til, er svært at svare på. Dog kan man overordnet sige, at der ses en væsentlig skadesnedsættelse når der trænes forbyggende "in season".

Jeg håber, at de data jeg får fra 1.hjælps firmaet, kan belyse sagen yderligere, så der kommer nogle konkrete data på bordet mht skadesantal og -type.

Jeg mener der skal en samlet indsats til ift:
- massiv landingstræning på tykmåtte
- sænke sværheden under konkurrencen, så der ikke springes over niveau
- fokus på styrketræning af specielt UE
- øget opmærksomhed fra træners side på gymnasternes fysiske/psykiske kapacitet før/under en konkurrence
-
- skriv gerne flere til.

Det lyder jo meget nemt :)
 Bruger: reneduus   

Tidspunkt: 01/04-2014 Kl. 13:52:14 


Det er jo netop derfor jeg skriver at man skal tilpasse træningen til den enkelte gymnast og ikke sætte dem i kasser, da der er så mange forskellige vinkler.

Men enig i hvad du siger omkring de andre punkter :)
 Bruger: gymnasten1   

Tidspunkt: 01/04-2014 Kl. 14:35:58 


Helt enig i alle jeres forslag. Men hvad med landingsmåtterne? Kan man optimere dem, så de skåner fødder/knæ bedst muligt??
 Bruger: ChristofferFaerch   

Tidspunkt: 01/04-2014 Kl. 22:01:34 


Super interessant og relevant debat. Jeg er rørende enig i de mange synspunkter i forhold til forbygning af skader.

Jeg synes i øvrigt også man kunne komme ind på effektiv/hensigtsmæssig genoptræning af de tilskadekomne, da min erfaring siger mig at mange går får hurtigt i gang med at springe på højt niveau uden tilstrækkelig genoptræning.

Desuden synes jeg at håndteringen af de skadede fra trænerens og holdkammeraternes side er vigtig at huske. Man "glemmer" nemt den skadede og kommer til at prioritere dem som er skadesfri først i den daglige træning. Her tænker jeg især på hvordan man kan fastholde skadede gymnaster som en del af holdet selvom de måske ikke kan deltage eller kun kan deltage i begrænset omfang i en periode. Jeg har set mange eksempler på gymnaster der er stoppet på grund af en skade. Det er svært at holde gejsten oppe hvis man ude i en lang periode på grund af en alvorlig skade og man samtidig ikke føler sig som en del af holdet når man ikke kan springe.
 Bruger: svante-plenborg   

Tidspunkt: 01/04-2014 Kl. 22:03:34 


Var også selv til DM, vi kunne stort set tælle 1 skadet pige per hold som hovedregel, det var ikke meget galt. Så der er helt sikkert noget i det du siger.
Vi diskuterede også at hvis man var gymnast i det tilfælde, så ville jeg personligt enten holde mig fra konkurrencer og træne udelukkende derhjemme for hobbyens skyld, eller stoppe helt med sporten, da det simpelthen er en for stor skadesfrekvens. De fleste skal jo helst kunne arbejde osv bagefter, så det ville være hensigtsmæssigt at undgå så meget som muligt. Rigtig godt spottet og fedt du tager emnet op!
 Bruger: marcus95   

Tidspunkt: 01/04-2014 Kl. 23:00:26 


Man kunne måske også sige at deres bygning simpelthen ikke er stærk nok til at springe på den måde, men det varierer jo meget fra gymnast til gymnast.
 Bruger: marcus95   

Tidspunkt: 01/04-2014 Kl. 23:01:34 


Synes det er en ekstremt vigtig debat og er enig i at det er lidt skræmende at det var så mange skader!

Op mod NM 2013 havde jeg et mål om at lave en trippel strakt out i trampet. Min lærer ved Ollerup (Helge Fisker) sagde at det måske ikke var så smart at lave den siden jeg havde 2 andre tripple spring at koncentrere mig om (full half back og full full half). Med så mange spring at koncentrere sig om ville det være en stor risiko for skade siden jeg da mest sannsynlig ville springe over evne. Det er nok det bedste rådet jeg har fået af en træner! Jeg valgte ikke at høre på det og fulgte min plan (som næsten lykkes) Jeg havde 1 dårlig landing og endte op med at træne op mine ben i 2 måneder efter NM, fordi jeg havde for mange spring at koncentrere mig om og mistet fokus på de jeg faktisk kunne. Ved det er et mærkeligt eksempel og måske ikke et rigtig, men lærdommen er stadig væk den samme.
Det er vigtig at være realist og ikke optimist nogen ganger.

Min erfaring er at det er vigtig med forebyggende styrketræning! Jeg er nu elev ved Ollerup hvor vi træner meget generelt styrke og stabilitetstræning hvor fokus er specielt på ankler, hofte og knæ. Der er givet ud generelle programmer til alle og der findes mange sider på internet hvor man kan hente inspiration fra. Der er også fokus på træningsplanlægning op mod konkurrencer slik at vi ved hvilket niveau vi skal være på til DM osv. Tykmåtte er noget der ofte bliver brugt under tekniktræning og er ikke nødvendighvis noget der bare tages frem inden en konkurence og hvor fokus er på gode og rigtige landinger og hvor det springes helt enkelt (1,5 skrue osv)

Jeg synes også at der er et ansvar hos både træner og gymnast at vide hvor man faktisk i realiteten er op mod en konkurence! Det er snak om at være realistisk og tænke lidt fremad i tid når man skal konkurrere. Man sætter faktisk sig selv i en stor risiko ved at springe, men endu større hvis man ikke kan lave det man skal. (klog af skade?)

Der burde komme et meget højere fokus på det med at træne forebyggende styrke uanset om man er pige eller dreng. Der skal selvfølgelig tænkes på niveau, men skader kan komme uanset om man laver en 1,5 skrue eller trippel strakt. Better safe than sorry...

unskyld min dårlige dansk..
 Bruger: MartinGrungJ   

Tidspunkt: 01/04-2014 Kl. 23:28:23 


Ang landingsmåtter, er det helt sikkert en faktor, der er værd at se nærmere på.
Uden at være ekspert i hverken biomekanik eller fysik, vil jeg komme med et forsigtigt bud på, hvilke faktorer der kan have indflydelse på landingen

tykmåtten skal være med til at absorbere / bremse den kraft/hastighed/vægt gymnasten lander med.

Jo lavere den er, des mindre kraft får den bremset, hvilket medvirker, at muskulaturen i ankler, knæ, hofte og ryg skal bremse mere kraft.
Jo højere en landingsflade er, des langsommere bremses kraften, hvilken giver en mere skånsom landing. Tag en springgrav som eksempel - den er blød og dyb, hvilket er med til at bremse kraften langsomt og skånsomt.

Derudover har hårdhed af skummet, støddæmperpladens evne til at fordele energien gymnasten lander med samt presenningen eftergivelighed alle en rolle i landingen.

NDPT9 havde vist fået lavet nogle tykmåtter, der var højere end normale måtter - Om det gav udslag i færre skader ved jeg ikke - Men udfra ovenstående vil jeg tro det..
Men jo højere landingsfladen er, jo mindre tid har man i luften. Og med de landinger mange af pigerne havde til 1. runde, er en højere landingsflade ikke løsningen på problemet, da dette ville resultere i en landingsvinkel med endnu mere pres på ankelled, og større vrid i knæ under landing af skruespring.

Jeg vil stille spørgsmålstegn ved, om landingsmåtterne har gennemgået den samme udvikling som trampolin + fiberbane/airtrack+ har gennem de sidste 10 år..?
Er de gode nok til at absorbere den øgede hastighed/vægt/kraft gymnasterne lander med, efter at niveauet i dansk gymnastik har udviklet sig så meget?
 Bruger: reneduus   

Tidspunkt: 05/04-2014 Kl. 19:04:01 


Tak for en meget interessante indlæg, som jeg netop har læst og sendt videre til relevante instruktører hos os. Håber, at der bliver færre skader i år.

Der nævnes lidt om landingsmåtter og det får mig til at give denne lille og helt simple historie fra mit liv og med et kik tilbage i tiden.

For ca. 20 år siden stod jeg i en 30 cm nedspringsmåtte med støddæmperplade og tog imod nogle spring fra en skråbane. Ved et uheld blev min krop slynget rundt om min lodrette akse. Og da min venstre fod dybt nede i måtten ikke kunne dreje, så skulle noget i kroppen gå i stykker, og det blev til et brud på mit lægben.

Min gamle mors kommentar var, at hun ikke kunne fordrage de tykke måtter. Hun kendte til spring over hest og landede typisk i 3 cm tykke måtter for ca. 60 år siden. Men hun oplevede at nye tykkere måtter blev indført. Dem kunne hun ikke lide, for det var ligesom at de låste foden, når man landede, fortæller hun.

Jeg tænker blot, at hele kroppen jo også er med til at absorbere/bremse landingen. Det må være ganske svært at finde ud af hvordan en god skadesforbyggende landingsmåtte skal være. Og selvfølgelig mener jeg ikke, at vi skal tilbage til 3 cm måtter...
 Bruger: ODK   

Tidspunkt: 05/02-2015 Kl. 14:55:07 



 Deltag i denne debat


Du skal være logget ind, for at deltage i denne debat.

Har du allerede en profil? Log ind øverst i højre hjørne.

Er du ny her? Opret din egen profil - klik her!




Link til dette forum: http://www.netgymnast.dk/gymforum.asp?forumnr=4552




Sponsor


NetGymnast.dk som din startside




rejsetilbud.dk



Copyright© 2002-2024 | NetGymnast.dk - All Rights Reserved®