Gymnastik på Efterskole



Brugernavn:

Password:


Opret profil?
Gå til forsidenGymForumVideoBillederMusikinspirationKontakt NetGymnastLinksOm NetGymnast - FAQ


Søgefunktion
Avanceret søgning

GymForum - nye fora
29/07-2022 kl. 14:05:51
💃🕺Søger en me
16/06-2020 kl. 18:12:17
ROTATION - SPREDTE VS SAMLEDE
21/03-2020 kl. 09:42:49
Covid-19 Gymnastikvideoer
15/12-2017 kl. 16:46:35
Privat instruktør til mølle-f
24/10-2017 kl. 00:27:45
Sælges: Glasfiberbane
23/08-2017 kl. 13:35:28
Købes: PE-bane (hård)
19/04-2017 kl. 19:32:40
Hvordan finder jeg ud af hvil
12/01-2017 kl. 16:35:36
Anbefaling af knæbind
05/12-2016 kl. 10:18:14
Job opslag. Erfaren spring-hj
19/11-2016 kl. 17:29:21
Privat instruktør til flik fl

GymForum - nye indlæg
29/07-2022 kl. 14:05:51
💃🕺Søger en me
Jeg står og mangler en træner til et springhold, piger 10-12 år i Kbh,...

11/07-2022 kl. 09:43:07
Gammel Stortramp
Hej. Jeg er interesseret. Sælger du stadig denne vare? Jeg havde...

04/07-2022 kl. 16:50:43
Brugte vogne til KG-bræt søge
hov jeg mener www.lejflyttebiler.dk beklager...

04/07-2022 kl. 14:23:10
Gymnastik tøj i ikke bruger?
Hov det rigtige link er her. www.mirteldesign.dk/kategori/klinikto...

15/06-2022 kl. 16:31:13
Gymnastik tøj i ikke bruger?
jeg kan se det er en gammel tråd, men jeg står faktisk inde med en mas...




Varm debat



Online brugere: 0




Kategori: Diverse / Gymnastikrelateret


Gymnastik bør forbydes til OL
Synes i skal læse dette:

Gymnastik bør forbydes til OL

http://communities.washingtontimes.com/neighborhood/london-2012-summer-olympic-games/2012/jul/28/gymnastics-should-be-banned-from-olympics/

Jeg er ikke enig med ham at gymnastik ikke skal være med til OL, men jeg synes han har mange gode punkter i hans agruementer.
 Bruger: Crisium   

Tidspunkt: 29/07-2012 Kl. 09:21:42 


Han har naturligvis nogle gode argumenter.

men skal alle sportsgrene som fortolkes af mennesker så forbydes?

Skulle Michael Phelps eks. have lov til at gå videre igår - en subjektiv holdning.

I vægtløftning skal 2 ud af 3 dommere godkende løftet - og her er kommentatoren ofte ikke enig med dommerens kendelse. Der skal endvidere vurderes om ballerne kommer "for tæt" på jorden - og hvad betyder det præcist - igen en dommerkendelse.

Eller hvad med fodbold - er bolden inde over stregen? - det bestemmer dommeren definitivt, selvom man kan se noget andet på videoen.

I kamsport er det igen dommere, der skal vurdere, hvorvidt en udøver rammer modstanderen og hvor mange point det vil give afhængig af zonen, der rammes.

Hvem bestemmer grænseværdierne for koncentrationen af et bestemt hormon i blodet? det gør et ekspertpanel af læger, så læger vurderer altså, hvem der er egnet til at cykle.

Volley: det er dommeren, der vurderer om der er ført bold eller om et slag er godkendt - men igen er det ikke sikkert at det er det samme som vises i langsom gengivelse.

Hvornår er der henholdsvis angrebsfejl eller forsvarsfejl i håndbold - det bestemmer en overdommer.

Det var blot nogle af de sportsgrene jeg fulgte med i igår.

Jeg mener bare at, hvis man skal skrive at en sportsgren, der vurderes af et ekspertpanel ikke bør være til stede ved et OL, så kan man lige så godt lukke dette event, da halvdelen pludselig ikke ville kunne deltage.

Argumenterne er gode, hvis man ser isoleret på dem, men de holder måske ikke vand, når man ser det i et større perspektiv - mit indspark til denne debat.
 Bruger: MrBay   

Tidspunkt: 29/07-2012 Kl. 10:23:45 


Rigtig godt indslag Bay, kunne ikke være mere enig. Men kunne ikke se det selv til at starte med.
 Bruger: marcus95   

Tidspunkt: 29/07-2012 Kl. 17:34:14 


Så Gymnastik skal forbydes fordi atleter performer på et så højt teknisk niveu, at det ikke er publikumsvenligt?
Udviklingen i gymnastikken kræver højere og højere grad af specialisering og dommerne er selvfølgelig subjektive.
Ikke alt behøver være enkelt og let forståeligt, som de fleste andre sportsgrene der forbliver monotome og selvforklarende, herunder 100 meter og fodbold.
Den historie gynastikken har i OL sammenhæng har jo lagt bund for selvsamme begreber, som OL definerer sig selv igennem.
Det er jo ikke uden grund at tilskuerpladserne er fyldt op og at det er en af de mest eftertragtede sportgrene under OL efter atletikken.
At det er kedeligt for uindviede at se på gælder for så mange sportgrene (synkronsvømning, vandpolo, sejlsport for blot at nævne nogle)
Nej det vi har brug for er at sætte os ind i nye sportsgrene og forstå hvad der ligger bag så vi kan se kvaliteten i detaljen og gå dybere en bare den tid det tager at se konkurrencen. Kun her flytter vi grænser og udvikler os som atleter.
Ha et godt OL
 Bruger: kresten   

Tidspunkt: 29/07-2012 Kl. 20:00:49 


Helt korrekt, Bay og Kresten! Jeg synes, at det er fine argumenter, men det er virkelig ikke grundlag for at det skal forbydes. Og som der også bliver sagt i Artiklen så er det ikke altid den bedste, der vinder........ Det er det sgu heller ikke i Fodbold eller Volleybal,l Eller badmindton, elle, kockey, eller tennis... etc, etc.. Det handler alt sammen om dommerkendelser, fejl, uheldigheder, og sådan.. Og indenfor gymnastik er den beste gymnast ikke den med højest sværhedsgrad, men den der kan udføre sine rutiner med en tilpas høj sværhedsgrad, der er så veludført, at det er flot at se på.. Dvs. at den med den højeste sværhedsgrad ikke nødvendigvis behøver at vinde for han kan jo gå henb og fejle for groft da hans sikkerhed og stabilitet i springet ikke er så godt.
Udover det, vil jeg tilføje, at alle sportsgrene burde være tilladt i OL, da det hele i bund og grund handler om at være sammen, dyrke og konkurrere i sin sportsgren.. Hvis en af sportsgrenene bliver udelukket, kunne man ligeså godt vinke farvel til OL, for det ville aldrig blive det samme..

Peace out! :D
 Bruger: D-Frausing   

Tidspunkt: 30/07-2012 Kl. 17:25:44 


Uden at det skal blive en stor gang rygklapperi så er meget enig med Mr. Bay og kresten, men jeg nære ikke sympati for ret mange af skribentens argumenter.

For det første, hvad har en økonom at gøre i en debat om sport og en bestemt idrætsgrens berettigelse ved et OL??? At sætte et økonomisk rationale bag sin argumentation er i og for sig meget fornuftigt og ganske forfriskende når man tale om sport generelt. Og det er klart, hvis man bruger et alm. økonomisk mindset på at rationalisere sig frem til udelukkelsen af gymnastik fra OL, så giver det helt sikkert mening.

James Picht´s artikel kritisere den subjektive bedømmelse. Det er klart at en økonom ikke kan operere med subjektivitet, det redskab kan man simpelthen ikke stole på i økonomien, hvor man bruger tørre facts, som vurderes objektivt uden skelen til mavefornemmelser og teknisk forståelse.

Gymnastik handler i lige så høj grad om estetik – det er jo derfor at man har indført en stil-/udførelseskarakter. Denne kan jo ikke måles eller bedømmes kvantitativt, men kun kvalitativt – altså den mere subjektive vurdering. Det er jo kun dommerens øje der den kan bedømme, hvorvidt der er tale om rene linjer, strakte fødder og korrekt udført sværhed – det kan man ikke gøre med et stopur eller et målebånd.

Jeg vil give James Picht ret i at gymnastikken set ude fra – og især idrætsgymnastikken – har et lille imageproblem mht. den subjektive bedømmelse. Man ser - og har set - at nogle hold har fået nogle lidt uforklarlige bedømmelser, husker vi ikke alle ”Hulby-tillægget” og ”SPD-rytme-tillægget” fra vores egen lille andedam. Den subjektive bedømmelse kan vi ikke udgå, men vi kan gøre den bedre og jeg tror helt klart at de situationer som Picht henviser til er på vej ud og har været det længe. Det nye reglement giver også karaktererne mere gennemskuelighed, så i sidste ende er det blot op til sporten selv at rense ud blandt de brodne kar, hvis de stadig er til stede.

Til sidst, skal man lige huske, at gymnastik er ikke en idræt, hvor du kan dope dig til en medalje, sammenlignet med de andre neandertaler-sportsgrene, som han sammenligner med i artiklen. Du kan dope dig stærk og hurtig, men du kan ikke dope dig til den tekniske del af gymnastikken. Du kan ikke dope din hjerne til at forstå, hvordan din krop skal reagere og udføre din øvelse, der er kun én vej frem – træning, og meget af det.
Gymnastikken lever til fulde op til mottoet; ”higher-(better)-faster-stronger”, faktisk tilfører gymnastikken en ekstra dimension, nemlig det æstetiske – eller sagt med andre ord sikkerheden. For du kan være nok så hurtig, stærk og springe højt, men hvis du ikke gør det stilfuldt og sikkert, så er der ikke mange point at hente.
Det er ofte det, som udefrakommende og ”økonomer” ikke forstår, de forstår ikke, hvorfor du kan springe lidt mindre svært og alligevel vinde. Du skal være bedst på alle 4 parametre sammenlagt, ellers kan du ikke vinde til OL i gymnastik - eller til DM i Teamgym for den sags skyld.

Derfor skal gymnastikken forblive i OL-programmet og de kan begynde at diskutere om gymnastikken skal ud, den dag, hvor de diskutere det samme om atletikken.
 Bruger: holde   

Tidspunkt: 01/08-2012 Kl. 11:02:50 


Helt korrekt, holde!

Der er også en del mennesker, der ikke kan forstå, at Kohei Uchimura vandt mændenes All-around finale, fordi de mener, at hvis man ikke laver double roterende spring på gulv, så er man dårlig.... Betsemt ikke i Uchimura's tilfælde.. Ja, han lavede ikke double spring, men til gengæld lavede han Araber-Flik-3,5 skrue-0,5 skrue... Og Araber-Flik- baglæns Randy-forlæns rudy... To skruekombinationer, som blev udførte med ufatteligt få fejl, og som ingen til konkurrencen udover ham kunne lave.. Og efter min mening så kan en 3-5 skrue til halv skrue sgu sagtens slå en full-full hvis det skulle være..

På den måde kan mange uvidende godt føle at sporten ikke er specilet "god" hvis man skal sige det sådan, de vil måske mene, at den er for teknisk, men så må man bare skabe sig den tekniske viden.. Det måtte jeg gøre for at fatte. hvad de lavede på high bar og parallel bars.. Anyway, Gymnastik skal ikke forbydes.. Ellers skulle vandpolo også, for jeg har ikke den fjerneste anelse om, hvad det er, så hvis jeg skulle gøre som James, så skulle jeg sige "Water Polo should be banned from The Olympics!" Men nej. Efter min mening hører alle sportsgrene til i OL.
 Bruger: D-Frausing   

Tidspunkt: 03/08-2012 Kl. 22:57:14 



 Deltag i denne debat


Du skal være logget ind, for at deltage i denne debat.

Har du allerede en profil? Log ind øverst i højre hjørne.

Er du ny her? Opret din egen profil - klik her!




Link til dette forum: http://www.netgymnast.dk/gymforum.asp?forumnr=4133




Sponsor


NetGymnast.dk som din startside




rejsetilbud.dk



Copyright© 2002-2024 | NetGymnast.dk - All Rights Reserved®